Publisert: 16.01.04 |
Sanitetsforeningen inviterte
til kurs i å lage ”gammeldags mat” onsdag 14. januar.
Det var 10 stykker som inntok skolekjøkkenet – sammen med kveldens
instruktører Aslaug, Minsten og Åse.
På menyen stod Ertesuppe, Klubb m/primsaus og flatbrød.
Det var nok menyen som gjorde at 4 av deltakerne var mannfolk – dette er
mat som alle liker og har lyst til å lære å lage. Det er ikke vanskelig
heller – men det er vel som med alt annet; har du fått prøvd det en gang
sammen med andre, så tør man mer på egenhånd.
Aslaug hadde lagd ertesuppa på forhånd – men orienterte nøye om
fremgangsmåten.
Minsten viste og forklarte gangen i å lage klubb og deltakerne måtte pent
delta i prosessen.
Først må poteten raspes,
deretter skal den tilsettes litt salt og mel til en ”god deig”, så må
klubben formes og evt tilsettes flesk e.l
før
den kokes.
Mens klubben kokte vandret vi videre til Åse som skulle vise flatbrødbakst
på elektrisk takke, også her måtte deltakerne delta og det gjorde vi så
gjerne!
Poteten var most på forhånd – men vi måtte tilsette mjøl til en ”god deig”
sjøl før vi kunne kjevle ut deigen og steke den på takka – det gjelder å
holde tunga rett i munnen – bruke passe med mjøl og ikke glemme at du har
lagt noe på takka….
All denne deilige maten måtte selvfølgelig også smakes på – det ble rene
herremåltidet med Ertesuppe, Klubb og primsaus, flatbrød og kringle til
kaffen.
Maten gled ned på høykant . Det smakte kjempegodt! Også var det artig å
være sammen med andre om dette.
Vi takker Sanitetens styre for tiltaket og spesielt Aslaug, Minsten og Åse
som var instruktører – vi håper det kommer flere kurs – det ble allerede
på dette kurset spurt etter kurs i lefsebaking….
Liv Barbro |